top of page

Hårfärg, slingor och permanent

Vi färgar ditt hår  

Hos oss på Noomies kan du välja mellan många olika färger och nyanser. Vill du ha en färg som ger ett naturligt intryck, eller vill du sticka ut med någon fräsch och spännande hårfärg?

IMG_6503.jpg

Så väljer du hårfärg

Om du är ute efter ett naturligt uttryck utgår vi från din hudton. Vilken hårfärg som ditt ansikte harmoniserar bäst med beror nämligen på vad du har för hudton. De finns tre olika hudtonsgrupper som delas in i varm, kall och neutral. Om du tillhör den varma gruppen brukar din hy ha en svag gulaktig ton. Då passar du i färger som inte innehåller några gulaktiga toner.

Tillhör du den kalla gruppen har din hy  en svag rosa ton, hårfärger som inte innehåller några rödaktiga färgtoner kommer passar dig bäst. Är du däremot neutral i din hudton är du mitt emellan de kalla och varma toner. Det gör att du kommer se naturlig ut i vilken hårfärg du än väljer.  

För dig som inte är ute efter att ett naturligt utseende på ditt hår, utan istället kanske vill testa mer vågade eller starka färger har vi även färger för dig. Berätta gärna för oss vilken färg du tänkt dig när du kontaktar oss så att vi har möjlighet att förbereda behandlingen innan ditt besök hos oss. 

Om du känner dig osäker på vilken hårfärg du ska välja eller vilken färg som passar din hudtyp hjälper vi dig gärna. 

 

Att färga håret medför en viss påfrestning för dina hårstrån. För att minimera att håret påverkas under din färgbehandling rekommenderar vi att du komplettera med Olaplex. Det är en produkt som skyddar och stärker dina hårstrån under din behandlingen. Vid färgning av håret tillsätter vi Olaplex direkt i färgblandningen för att skydda dina hårstrån under färgens verkningstid. Efter varje avslutad behandling ger vi ditt hår en intensivbehandling av enbart Olaplex som reparerar och stärker upp ditt hår ytterligare. Om du vill komplettera din färgbehandling med Olaplex, nämn det när du bokar, då extra tid behövs. 

Vi rekommenderar en Olaplex flaska att ta med hem för att ge ditt hår de bästa förutsättningarna efter färgningen. För maximal effekt bör du komplettera med ett djuprengörande schampo innan du använder Olaplex. Välj sedan ett fuktgivande och uppbyggande schampo och balsam för färgat hår.

Beroende på hur fort ditt hår växter behöver utväxten efter en tid hållas efter med bottenfärgsbehandling, då utväxten alltså färgas i samma nyans som det färgade håret. 

Skydda ditt hår under färgbehandling

Underhåll av färgat hår

Slingor i håret

Slingor är ett bra val om du vill ha ett naturtroget utseende som ligger nära din naturliga hårfärg. Slingor livar upp och tillför nya nyanser och skiftningar till ditt hår.  Det finns olika metoder för att slinga håret. Ett vanligt sätt att lägga slingor på är att använda folieteknik. Att göra slingor med frihandstekniken Balayage blir även allt vanligare. I samband med att du gör slingor hos oss kan vi även klippa ditt hår och forma till det lite extra.

Fördelen med slingor är att håret håller sig fint under länge tid utan att du behöver underhålla det. Utväxten ser mer naturlig ut och därmed syns den inte lika tydligt  som vid helfärgat hår. 

 

Slingor döljer utväxten bättre

IMG_1240.JPG

 Balayage - naturligt vackert och underhållsfritt 

Balayage är en slingmetod som blir allt mer populär. Balayage är ett franskt ord som betyder måla och det är precis så  balayage behandlingen går till. Balayage är en frihandsteknik där slingfärgerna målas med pensel och i svepande rörelser över hårstråna. De målade slingorna får sedan hänga fritt bredvid varandra medans resterande slingor målas. På det här sättet skapas mjuka övergångar mellan de olika slingorna och ger håret naturliga färgskiftningar. Vid Balayage lämnas oftast hårbotten orörd. Färgen målas istället främst i hårets längder och hårtoppar. Eftersom inte hårfästet färgas får du ingen utväxt som måste underhållas. Det gör att ditt hår kommer att se vackert ut under lång tid.  

Det finns många valmöjligheter när det kommer till val av färg och du kan kombinera ljusa och mörka nyanser. Du kan även behålla din egen hårfärg och  lägga till en enstaka nyans för att skapa ett livfullt uttryck. Möjligheterna är stora med balayge och du bestämmer hur du vill ha ditt hår. 

Om du vill boka tid för balayge slingor är det viktigt att du berättar det för oss när du bokar. Eftersom inte alla våra frisörer arbetar med balagetekniken. 

Permanenta eller rakpermanenta håret

Föredrar du rakt hår och är trött på att använda plattången varje dag, eller vill du ha lockigt hår utan att behöva locka håret? Då är permanent något för dig. Hos oss på Noomies i Vadstena ser vi till att ta hand om dig och ditt hår.

Vid permanentning används en speciell vätska som tränger ner i hårstråna och gör att det går att ändra på hårets naturliga struktur. Har du rakt hår går det alltså att forma håret lockigt så att det förblir lockigt efter avslutad behandling, det kallas att permanenta. Har du lockigt hår men vill ha rakt använder vi en annan typ av produkt och vi ändrar ditt hårs lockiga struktur till rakt och det kallas att rakpermanenta.

Att permanenta eller rakpermanenta håret är krävande för hårstråna. Vi undersöker därför din hårkvalitet  innan vi börjar för att kunna anpassar behandlingen efter ditt hår. Upptäcker vi att håret är för svagt avråder vi från behandling. 

Vi rekommenderar att du kompletterar  din permanent eller rakpermanentbehandling med Olaplex. Det är en produkt som på ett effektivt sätt skyddar ditt hår under behandlingen. Om du väljer olaplex  i din behandling tillsätter vi det i permanent vätskan så att den verkar samtidigt som permanenten eller rakpermanenten. Den sammanlänkar svavelbindningar som skyddar hårets keratin och minskar därmed förslitningar som kan uppstå.


 

För att stärka håret efter genomförd behandling rekommenderar vi att du gör regelbundna inpackningar. Vi rekommenderar behandling med olaplex som reparerar och stärker håret på djupet. Det är även bra att använda värmespray för att skydda håret om du skulle använda plattång eller locktång framöver. 

Hur fungerar en permanent och rakpermanent? 

Ett bra sätt att skydda ditt hår under permanentningen

Underhåll av permanent och rakpermanent 

Eller Ring 
0143-10358

bottom of page